Werken aan een gezonde leefstijl!

Als jouw gewichtsconsulente wil ik niet een dieet voor je samenstellen, in plaats daarvan, gaan we samen kijken naar jouw leefstijl. Door samen in gesprek te gaan en doelen op te stellen, gaan we stapje voor stapje werken aan veranderingen. Bij mijn aanpak kijk ik niet alleen voedingspatronen. Ook van invlloed zijn de omgevingsfactoren, stress, slaap en lichaamsbeweging. 

Deze elementen zijn met elkaar verbonden, daarom ligt de focus ook niet alleen op de voeding. 

Een gezonde leefstijl legt de basis voor een minder kwetsbare toekomst.

Uiteindelijk ben jij degene die de veranderingen moet doorvoeren, maar ook is het belangrijk om ondersteuning te vinden in je omgeving. 

 

Het traject

Door middel van een gratis kennismakingsgesprek leren we elkaar een beetje kennen en spreken we de verwachtingen naar elkaar uit. Hierna kun je besluiten om met mij een traject aan te gaan. We hebben een intakegesprek, waar algemene zaken naar voren komen, maar ook stellen we doelen en worden er metingen verricht. Ik vraag je om een eetdagboek bij te houden, zodat ik daar inzicht in krijg. De volgende consulten worden worden adviezen gegeven en vragen beantwoord en worden de metingen verricht.

Gedrag

Afvallen is lastig, want anders was het niet zo’n groot probleem voor mensen. Het is belangrijk om erachter te komen wat, wanneer en waarom je eet!
Zo kan je aanpassingen maken. Het gaat om gedragsverandering. Met kleine stapjes, zodat het goed vol te houden is.

Mindset

Tijdens het traject is het belangrijk dat de focus op het positieve ligt. Als je alleen maar denkt aan dingen die je niet mag, dan ligt de focus daar op.

Schrijf dingen op die je juist gaat doen. Dus ik ga 2 liter water per dag drinken. Ik neem 2 stuks fruit. Ik wandel in mijn pauze.

Als gezond eten de leidraad wordt, kan je af en toe ook ‘zondigen’. Juist als je je dingen gaat ontzeggen, wordt de verleiding daar naar steeds groter.

 

Kosten

Ik ben aangesloten bij de BGN(Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) Daardoor wordt er door een aantal zorgverzekeraars de consulten (deels) vergoed.
Op de website van de BGN kun je zien welke dit zijn.

Woon je niet in de buurt of wil je liever online consulten, dan is dat geen probleem. Via skype kan ik je ook prima begeleiden.

Roelanda stuurt aan op “normaal’ eten

Na afgelopen Corona jaar met alle lekkers bleken alle extra wandelkilometers die ik in dit jaar ook aflegde onvoldoende om mij nog in mijn broeken te laten passen. Op het moment dat ik besloot dat het nu echt wel genoeg was, liep ik toevallig tegen een aanbod van Roelanda aan voor voedingsadvies in combinatie met bootcampen. Ik bleek zelf al behoorlijk goed te weten hoe een gezond eetpatroon er uit ziet, maar ik had echt een Roelandavormige stok achter de deur nodig. Ik ben niet enorm snel of veel afgevallen, maar merk het resultaat goed aan mijn kleding, kracht en uithoudingsvermogen. Doordat Roelanda stuurt op ‘normaal’ eten, kan ik doorgaan met lekker koken en houd ik het ook op langere termijn goed vol.

Judith

Niet bezig zijn met afvallen, maar met gezond leven

De afgelopen jaren is mijn gewicht toegenomen. Op een bepaald moment was ik er klaar mee en ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij kon begeleiden bij het kwijt raken van de kilo’s.

Met de begeleiding en coaching van Roelanda lukt het mij om gewicht te verliezen. Zij liet me inzien dat ik niet bezig moet zijn met afvallen, maar juist met gezond leven en dat de gewichtsafname dan een logisch gevolg is. Wat ik erg fijn vind aan Roelanda is dat ze aangeeft dat je alles kan eten, maar wel met mate. Het is belangrijk dat je bewust bezig bent met wat je eet en drinkt. Inmiddels ben ik al 8 kilo aan gewicht kwijt. Het gaat niet snel, maar wat er af is blijft er wel af doordat ik nu bewuster ben van wat ik eet en drink. Roelanda is een fijn persoon die samen met mij realistische doelen stelt en gaandeweg het proces voor mij een stimulerende factor is geweest om door te zetten.

Paula

Ik ben 10 kilo kwijt en voel me erg happy en trots!

Al jaren wil ik afvallen, maar het lukte me niet. Begin 2022 maakte ik mijn eerste afspraak bij Roelanda van Fit&Food4U. Ik kreeg als huiswerkopdracht om alles dat ik at en dronk op te schrijven. In die periode at ik dagelijks een schaaltje vanillevla met cruesli. Roelanda vroeg mij achteloos hoeveel suikerklontjes ik dacht dat het tussendoortje zou bevatten. Ik schrok zo van haar antwoord dat ik het nooit meer heb gegeten.
Ik heb mijn eetpatroon veranderd en de tips en adviezen van Roelanda hebben mij op de goede weg geholpen en gehouden.

Ver@